Obiceiuri pentru menținerea unei bune stări de sănătate
Întărirea imunității pentru a prevenirea unor tipuri de probleme de sănătate este una dintre sarcinile critice în lumea de astăzi. Dacă nu înveți cum să reduci riscurile la minimum, chiar și un sistem imunitar robust ar putea să se „predea” în fața unor amenințări. Din acest motiv, iti prezentam niste obiceiuri care te poate ajuta să te protejezi și să duci o viață sănătoasă, alaturi de cele prezentate aici!
Este esențial să înțelegi că ‚diavolul’ se poate ascunde în rutină! Ai citit corect – oamenii au o grămadă de sarcini de dus la îndeplinire și ajung să le facă mecanic, fără măcar să se mai gândească la ele. Puterea care stă în deprinderea obiceiurilor adecvate și în eliminarea celor greșite este aproape fără margini. Care dintre acestea te pot ajuta să „te ții la distanță de doctor”? Citește mai departe pentru a afla!
Igiena personală
Menținerea unei bune igiene si ingrijiri personale reprezinta factori decisivi pentru mentinerea integra de exemplu a primei linii de aparare a organismului (ex:piele), evitarea introducerii in organism a diversi agenti neprielnici pentru sanatatea acestuia, cat si raspandirea lor catre cei din jur. De aceea este atât de important să te obișnuiești să te speli pe mâini ori de câte ori poți, mai ales când ești la locul de muncă sau după ce folosești mijloacele de transport în comun. Atingerea clanțelor ușii și a balustradelor sau strângerea mâinilor - toate aceste situații sunt riscante mai ales dacă nu îți speli mâinile dupa pentru a reduce riscul de transmisie la minimum. Este bine de reținut că evitarea a numerosi factori care ar putea sa-ti puna imunitatea in dificultate și o îngrijire corespunzătoare a sănătății se reduc de fapt la lucruri mărunte. Cum ar fi tăierea unghiilor ori hidratarea pielii dupa curatare! N-o sa-ți vina sa crezi câte lucruri neplăcute se pot ascunde sub unghiile tale neîngrijite ori la nivelul crapaturilor unei pieli foarte deshidratate. Nu lăsa ceva atât de banal să îți pună în pericol sistemul imunitar si tăie-ți unghiile ori de câte ori este nevoie si mentine-ti pielea hidratata.
Igiena alimentară
Știți cum stau lucrurile – sute de oameni în magazin în fiecare zi, doar mergând printre rafturi, verificând și atingând produsele pe care tu le cumperi mai apoi. Scârbos, nu-i așa? Da, dar atâta timp cât îți amintești să faci cu ele ceea ce ai de făcut odată întors acasă de la magazin te poti mentine protejat. Și pentru că alimentele pot fi purtătoare de diversi agenti neprielnici pentru organism, este obligatoriu sa îți speli mâinile și toate produsele când te întorci acasă, în special fructele și legumele. Bineinteles si suprafețele de gătit inainte de pregătire. Nu uita să gătești carnea la temperatura potrivită și nu vă lăsați alimentele în soare –depozitarea produselor termolabilela rece este obligatorie (ex: in frigider)! Dacă te hotărâți să servești masa la restaurante sau să cumperi mâncare pentru acasă, evită locurile care nu par igienice și alege doar localuri de încredere.
Vaccinarea.
Imunizarea este o poveste de succes la nivel mondial în domeniul sănătății și dezvoltării, salvând milioane de vieți în fiecare an. Vaccinurile reduc riscurile de îmbolnăvire lucrând cu apărarea naturală a corpului uman pentru a construi protecție. Dupa administrarea unui vaccin, sistemul imunitar răspunde producand anticorpi care la randul lor vor proteja organismul impotriva unor agenti specifici. In zilele noastre sunt disponibile vaccinuri pentru prevenirea a peste 20 de probleme care pun viața în pericol, ajutând oameni de toate vârstele să trăiască mai mult și mai sănătos 1. Majoritatea dintre noi am fost multiplu vaccinați în copilărie. Totuși, este important de știut și că există vaccinuri care pot fi făcute suplimentar în afara schemei standard. Un vaccin comun este spre exemplu cel antigripal, fiind opțional, insa de o reala importanta mai ales pentru anumite categorii de persoane precum varstnicii, persoanele care lucreaza in domeniul sanatatii (ex: in spitale, farmacii) si gravidele. Reține însă că trebuie făcut cu regularitate2 pe măsură ce virusurile se transformă și evoluează de la an la an. Consultă istoricul vaccinării pentru a afla ce vaccinuri ai făcut deja și ce vaccinuri ar trebui să ai în vedere acum. Medicul tau te poate indruma cel mai bine!
Urmeaza recomandarile specialistilor
De fiecare data cand intampini o problema de sanatate cel mai indicat este sa te adresezi unui specialist din domeniul sanatatii precum medicul tau, fie farmacistul. Nu doar pentru a primi ajutor in momentul aparitiei unei probleme i te poti adresa, ci este chiar indicat ca in viata de zi cu zi sa adopti o atitudine precauta si un stil de viata sanatos, urmand recomandari din partea specialistilor. Nu uita ca acestia sunt la dispozitia ta pentru orice ajutor ori nelamuriri ai cu privire la sanatatea ta si a familiei tale, de la consolidarea imunitatii si pana la alte subiecte mai complexe. Ei sunt partenerii tai in mentinerea si redobandirea sanatatii!
Adoptarea unor obiceiuri simple in viata de zi cu zi pentru mentinerea sanatatii îți va salva sistemul imunitar de mult stres!
Referințe:
- Vaccines and immunization. Shimizu Y. World Health Organization. (Accesat la data de 10/02/2020, la https://www.who.int/health-topics/vaccines-and-immunization?gclid=EAIaIQobChMI1OnkmsDX7AIVl813Ch0B7wU1EAAYASAAEgJ9bfD_BwE#tab=tab_1).
- The Annual Flu Shot: Is It Necessary? Case-Lo C. (Accesat la data de 10/02/2020, la https://www.healthline.com/health/cold-flu/flu-shot#how-does-it-work).
Alte surse:
https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/health-news/These-20-healthy-habits-will-avoid-diseases/articleshow/18269429.cms
https://www.sfcdcp.org/communicable-disease/healthy-habits/
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/how-to-prevent-infections
https://www.ccohs.ca/oshanswers/diseases/good_hygiene.html
Cum te ajută Redoxon®
să îți susții
sistemul imunitar
Corpul tău este echipat cu mijloace de apărare naturale puternice, iar sistemul tău imunitar are la dispoziție multe modalități de a face față amenințărilor din mediul înconjurător. Sistemul imunitar este format din trei mecanisme principale de apărare: bariere fizice (pielea și mucoasa), bariere celulare (globulele albe din sânge) și anticorpi. Nutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele, sunt esențiale pentru sănătatea și funcționarea acestei complexe rețele.
În lumea noastră care pare că merge pe repede înainte, cu mâncarea de tip fast-food și alimentele semipreparate la îndemână oriunde, o alimentație care să conțină cantități adecvate de fructe și legume care ne furnizează toate vitaminele și mineralele de care avem nevoie pentru a ne susține pe deplin funcțiile organismului, se poate dovedi o provocare. Un aport necorespunzător de vitamine și minerale poate afecta negativ sistemul imunitar și sănătatea, în general. Aici intervine Redoxon®. Gama noastră de produse cu conținut de Vitamina C este special concepută pentru a-și susține sistemul imunitar.
Redoxon® pentru un sistem imunitar mai sănătos
Trebuie să ai grijă de sistemul tău imunitar. Chiar dacă nu se simte, sistemul imunitar funcționează 24 de ore pe zi. La fel cum o plantă are nevoie de apă și de lumina soarelui, sistemul imunitar are nevoie de nutriție regulată pentru a susține sistemele de apărare ale corpului.
Alături cu un stil de viață sănătos, inclusiv exerciții fizice și o alimentație corespunzătoare, suplimentele, cum ar fi Redoxon®, asigură fundația pentru un sistem imunitar puternic pe tot parcursul anului.
80 de ani de expertiză în vitamina C
În 1934, am lansat primului supliment de vitamina C din lume și de peste 80 de ani ajutăm neîntrerupt oamenii să își mențină sistemele naturale de apărate în formă maximă. În prezent, gama noastră de suplimente inovatoare te ajută să îți susții imunitatea zi de zi.
Consolideaza-ți imunitatea
Cauți modalități de a-ți întări sistemul imunitar? Citește articole utile despre susținerea imunității.